...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Erasmus Plus Programından "Asil Aday" Olarak Faydalanmaya Hak Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine!
27/04/2016

Değerli öğrencilerimiz, Lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatle okuyunuz!

Eğer anne/babanız SGK'lı ise aşağıda detayları verilen belgeyi almanız mümkün olabilecektir. Bu belgeyi vize başvurusundan önce almanız gerekmektedir. Bu nedenle tüm öğrencilerimiz öncelikle pasaport, ders seçimi vs. vs. işlemlerini halletmelidirler. Ardından bu belge için başvurunuzu SGK'ya yapabilirsiniz. Eğer SGK'lı değilseniz özel sigorta şirketlerinden sigorta yaptırmanız gerekecektir.

AT/11  belgesi Uluslararası bir sağlık güvencesidir.Yurt dışına çıkışlarda acil durumlara karşı sağlık güvencesinin var olduğunu kanıtlayan bir belgedir.

Bu belgeyi almak için bağlı olduğunuz ilin (SGK) sosyal güvenlik kuruluşuna müraacat etmeniz gerekmektedir.

!!ÖNEMLİ!! Yalnızca aşağıdaki web sayfasında yer alan ülkeler için AT 11 belgesi alınabilmektedir. Lütfen listeyi kontrol ediniz. Eğer gideceğiniz ülke bu listede yoksa özel sigorta yaptırmanız gerekecektir.

Türkiye ile Sosyal Güvenlik Anlaşması olan Ülkeler için tıklayınız...

Vize başvurusunda bulunabilmeniz için yaptırmanız gereken sigortayı, özel sigorta şirketlerinden para vererek yaptırabileceğiniz gibi, anneniz veya babanız SSK/Emekli Sandığı (SGK) mensubu ise AT 11 Sigorta Belgesini herhangi bir ek ücret ödemeden alabilirsiniz.

Not: Almanya'ya gidecek olan öğrencilerimizin AT 11 sigorta belgesini Türkiye’deki SGK’dan aldıktan sonra Almanya’daki AOK’ya götürmesi gerekmektedir.

AT / 11 belgesi, SSK’lı olan herkesin SGK genel Müdürlüğü, Yurt Dışı İşlemleri Bürosundan alabileceği bir belgedir. Bu belge, bireylerin  Türkiye ile Sosyal Güvenlik Anlaşması olan ülkelerde eğitim / staj için bulundukları süre içerisinde Türkiye’deki Sağlık güvencelerinin devamlılığını ifade eder ve sağlık ile ilgili hizmetlerden bu ülkelerdeki sağlık hizmetlerinden bu ülkelerini sağlık politikaları kapsamında yararlanabilmelerini sağlar (diş muayenesi hariç).

1)  Öğrenci SGK çalışanı çocuğu ise şu belgeleri bağlı bulunduğunuz SGK şubesine vermelisiniz:

– Kimin SSK’sını kullanıyorsanız, o kişiye ait vizite kağıdı ve sizin adınıza vizite kağıdı

– Yurtdışında kalacağınız süreyi kapsayan hesap fişi

– Gidilecek üniversiteden gelen kabul mektubu

– Kendi üniversitenizden alınan Erasmus öğrencisi olduğunu bildiren belge

– Çalışanın kimlik fotokopisi

– Kendinizin kimlik fotokopisi

2)  Emekli yakını için

– Aktif durumda olan öğrenci sağlık karnesi

– Emekli maaşının yattığı bankadan alınmış belge

– Kendi üniversitenizden alınan Erasmus öğrencisi olduğunu bildiren belge

– Çalışanın kimlik fotokopisi

– Kendinizin kimlik fotokopisi

 

Not 1: AT / 11 Belgesi alacak kişilerin SGK SİSTEMİNDE AKTİF olmaları gerekiyor. Yani PROVİZYON kaydının SGK sisteminde önceden yapılmış olması gerekiyor!