...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Öğretim Görevlisi Sevda Toker Erasmus Plus Programı Kapsamında Romanya'da Master Class Dersi Verdi
02/05/2016

Üniversitemiz Güzel sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Sevda Toker, Erasmus Plus Programı kapsamında anlaşmalı olduğumuz George Enescu University of Art of Iasi’de ders verdi. Bu kapsamda “Masterclass De Cant Coral Turkish Folk Songs” başlıklı "master class" etkinliği yapıldı.

Öncelikle Üniversitemizi ve Kapadokya’yı tanıtan bir sunum yaptığını belirten Toker, Romanyalı öğrenciler ile Şan için düzenlemeleri yapılmış türküleri ve Türk Müziği çok sesli koro düzenlemelerinin seslendirildiğini belirtti.  Dört gün boyunca 50 öğrenci ile ses eğitimine dair teknik çalışmalar yapıldığını ifade eden Toker, Türkçe şarkı ve koro eserlerinin çalışıldığı master class etkinliğinin ardından Romanyalı sanatçılar ile Türk müziği eserlerinin seslendirilmesi gibi önemli projelerle işbirliğine devam edileceğini belirtti. 

Bu başarılı master class etkinliğinin ardından Romanya George Enescu University of Art of Iasi’de görev yapmakta olan Doç. Dr. George Dumitriu, önümüzdeki dönem master class etkinliğini gerçekleştirmek üzere üniversitemize başvuruda bulunmuştur.