T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi |
2021-2022 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ
ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI
Project 2020-1-TR01-KA103-081309 Project 2019-1-TR01-KA103-062819
BAŞVURU TAKVİMİ
Başvuru Tarihleri : 15 – 31 Mart 2021
Yabancı Dil Sınavı : 8 – 9 Nisan 2021 (Baraj Puanı: 50)
20 Nisan 2021 : İlk yerleştirme sonuçlarının uio.nevsehir.edu.tr web sayfasından ilanı
Sonuçlara itiraz süresi : Sonuçların ilanını takiben 7 gün içerisinde başvuru yapılmalıdır.
Covid-19 pandemisi nedeniyle, başvuru yapmayı planlayan öğrencilerimizin yurt dışına yapacakları seyahatleri planlarken ülkelerdeki seyahat kurallarını incelemesini öneririz. Ülkeler tarafından uygulanan kurallar için ilgili ülkenin konsolosluk web sayfasını ve https://www.iatatravelcentre.com/world.php web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
DİL SINAVI İLE İLGİLİ DETAYLAR İLERYELEYEN TARİHLERDE WEB SAYFAMIZDA AÇIKLANACAKTIR!
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
- Pandemi koşulları nedeniyle 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi için başvuru alınabilmektedir. Başvurunuzun yalnızca güz dönemini kapsadığını unutmayınız.
- sistem.nevsehir.edu.tr adresinde yer alan online başvuru formunu doldurunuz.
- BAŞVURULAR YALNIZCA ONLINE OLARAK ALINACAKTIR.
- İlk başvuru aşamasında, akademik birimlere ya da Uluslararası İlişkiler Ofisine herhangi bir belge çıktısı teslimine gerek bulunmamaktadır.
- 15 MART 2021 tarihinde online sistem kullanıma açılacaktır. Bu tarihe kadar online sistem kullanılamayacaktır.
- Başvurular tamamlandıktan sonra güncelleme yapılamayacaktır.
- Yabancı dil sınavına giren adayların puanları Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yüklenecektir. Adayların ayrıca bildirmesine gerek bulunmamaktadır.
- Yalnızca anlaşmalı olduğumuz üniversitelere başvuruda bulunabilirsiniz. Öğrencilerimizin, başvurmayı düşündükleri üniversitelerin bilgilerini ve varsa özel koşullarını inceleyerek tercih yapması gerekmektedir. Anlaşması olmayan bölümler programdan faydalanamaz.
- Anlaşmalı olduğumuz üniversiteleri öğrenmek için uio.nevsehir.edu.tr web sayfasını inceleyiniz.
- Başvuru yapmadan önce, başvuru koşullarını dikkatle inceleyiniz. Bu koşulları kabul ederek başvuruda bulunduğunuzu unutmayınız. Seçim sonrası süreçte ve uzlaşmazlık çıkabilecek durumlarda, mevzuat hükümleri ile birlikte başvuru ilanında yer alan koşullar dikkate alınacaktır.
- Turizm Fakültesi öğrencileri ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Turizm Animasyonu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimiz, anlaşmalı olduğumuz üniversiteler listesinde bölüm olarak "Turizm" yazan üniversitelerden tercih yapabilirler. Ancak örneğin; anlaşma Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik alanında yapılmışsa, ilgili üniversiteye Turizm Rehberliği bölümü öğrencisi başvuramaz.
- Kesin kontenjanlar başvuruların tamamlanmasının ardından belirlenecektir. Aşağıdaki tabloda belirtilen toplam kontenjan tahmini olarak belirlenmiştir. Uluslararası İlişkiler Ofisi, asil aday olarak seçilen hiç kimseye hibe verileceğini garanti etmez.
- Ofis, Türkiye Ulusal Ajansı tarafınca Üniversitemize tahsis edilen hibenin tüm seçilecek öğrencilere yetmemesinin değerlendirildiği durumlarda, daha az sayıda öğrencinin faaliyete hibeli olarak katılmalarına karar verebilir. Ofis, bütçe beklentilerine bağlı olarak, ilan edilen kontenjan sayısından daha az sayıda/daha fazla sayıda öğrencinin yerleştirilmesini kararlaştırabilir.
KONTENJANLAR
BİRİM |
KONTENJAN |
Fen Edebiyat Fakültesi |
4 |
Eğitim Fakültesi |
4 |
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi |
4 |
Turizm Fakültesi |
4 |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi |
4 |
Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi |
4 |
Güzel Sanatlar Fakültesi |
4 |
Sosyal Bilimler Enstitüsü (YL/DR) |
4 |
Fen Bilimleri Enstitüsü (YL/DR) |
4 |
Meslek Yüksekokulu |
4 |
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu |
4 |
Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO |
4 |
Kozaklı Meslek Yüksekokulu |
4 |
Toplam: |
52 |
BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde kayıtlı öğrenci olmak,
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi olmak ve mezun durumunda olmamak
- Lisans ve ön lisans öğrencileri için en az 2.20 not ortalamasına, Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 not ortalamasına sahip olmak. (Sözü edilen minimum ortalamalar elde ediliyorsa, alttan dersin bulunması öğrencinin Erasmus'a başvurması için engel değildir.)
- Hazırlık sınıfı öğrencileri ile mezuniyet aşamasındaki son sınıf öğrencileri Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine başvuramazlar.
- 2017-2018 bahar döneminden itibaren Türkiye Burslusu öğrencilerin uluslararası değişim programlarına katılmalarını uygun değerlendirmeyeceğini belirttiğinden, YTB burslusu olarak gelen öğrenciler ders dönemi için Erasmus programına başvuramazlar. Lisansüstü programlardaki öğrenciler, YTB’den yazılı onay alarak, tez dönemi için faaliyete katılabilirler (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) , (21.11.2017 tarih ve 34249659-E.78918 numaralı yazı ile).
- Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetten yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmeyecek olması.
- Yeterli sayıda AKTS (ECTS) kredi yükü olması – Bir yarıyıl için 30 AKTS –
- Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylara yurtdışındaki harcamalarına destek olacak şekilde hibe tahsis edilecektir.
- Öğrenciler istedikleri takdirde hibe almaksızın Erasmus değişim öğrencisi olabilirler. Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli Erasmus öğrencileriyle aynı süreçten geçer. Hibesiz Erasmus öğrencisi “Asil Aday Öğrenci” olarak bir kuruma yerleştirilmiş olup bütçenin yetersiz olması halinde hibelendirilemeyeceği Ofis tarafından ilan edilen öğrencidir. Hibe hesaplamasına bütçe yetersizliği dolayısıyla dâhil edilemeyen öğrenci hibesiz olarak faaliyete katılabilme hakkına sahiptir. GANO ve dil sınavı sonucu ile kriterleri sağlayamayan ya da kurum yerleştirmesi “Yedek” olarak yapılan öğrenciler hibesiz dahi olsa programa doğrudan katılma hakkı elde etmezler.
LÜTFEN DİKKAT: Erasmus+ öğrencisi olarak seçilen her öğrenci, bu hakkını ilgili akademik yıl içerisinde ve seçildiği bölüm/program dâhilinde kullanmak zorundadır. Herhangi bir nedenle iptal prosedürünü gerçekleştirerek Erasmus+ hakkından vazgeçen öğrenci, hakkını bir başka/sonraki akademik yıla devredemez. Yine de, öğrenci daha sonraki başvuru dönemlerinde Erasmus+ öğrencisi olmak için başvurabilir, ancak başvuru ve seçim sürecine tekrar tabi olur.
DEĞERENDİRME SÜRECİ
- Değerlendirme süreci birkaç aşamalı olarak aşağıdaki gibi gerçekleştirilecektir:
1. Aşama: Değerlendirme yapılırken bölüm çeşitliliği sağlanması için ilgili birimdeki (fakülte/enstitü/yüksekokul) en yüksek puanlı öğrenci ilk sıraya yerleştirilecek; sonrasında ise o birimdeki en yüksek ikinci puanı alan ancak farklı bir bölümde okuyan öğrenci ikinci sıraya yerleştirilecektir. Bu işlem birime ayrılan tüm kontenjanlara uygulanacak ve o birim ile ilgili yerleştirme işlemi tamamlanacaktır. Farklı bölümden aday olmaması durumunda ise; daha önce yerleştirme yapılmış olan bölümler de dahil olmak üzere puan yüksekliği gözetilerek yerleştirme yapılacaktır.
2. Aşama: Boş kontenjanlar var ise, bu sayı başvuru yapılmış olan diğer birimlere eşit olarak aktarılacaktır ve 1. aşamada olduğu gibi bölüm farklılığı gözetilerek bu kontenjanlara yerleştirme yapılacaktır. Farklı bölümden aday olmaması durumunda daha önce yerleştirme yapılmış bir bölümden puan yüksekliği gözetilerek öğrenciler bu kontenjanlara yerleştirilecektir.
- Aşama: Boş kontenjanların birimlere eşit aktarımından sonra boş kontenjan kalması durumunda veya boş kontenjanlar birimlere eşit olarak dağıtılamamışsa; daha önceki aşamada yerleştirilememiş en yüksek puanlı öğrenci ve birime öncelik verilerek daha düşük puanlı öğrenci ve birime doğru bir yerleştirme yapılacaktır. 3. aşamadaki yerleştirmelerde bölüm farklılığı gözetilmeyecektir.
- Yedek adaylar bölüm farklılığı gözetilmeden her birimde yüksek puanlı adaydan düşük puanlı adaya doğru sıralanacaktır.
- Aynı bölümden iki öğrencinin aynı düzeyde başarı göstermesi ve bölümün kurumlararası Erasmus anlaşmalar bakımından kontenjan kısıtı olması halinde öncelik, sınıfı büyük olan öğrenciye tanınır. Aynı sınıfta olmaları halinde ise yaşı küçük olana öncelik verilir.
- Puan sıralaması sonrasında yerleştirmeler, yüksek puan alan öğrencilerin yerleşmek istedikleri kurum tercih sıralamaları gözetilerek yapılır.
Programdan Hibesiz Faydalanma
Ofis, Türkiye Ulusal Ajansı tarafınca Üniversitemize tahsis edilen hibenin tüm seçilecek öğrencilere yetmemesinin değerlendirebilir. Hibe verilemeyecek adaylar birim farklılığı gözetilerek ve en düşük puanlı asil adaydan başlayarak belirlenecektir. Hibesiz olarak programdan faydalanmayı kabul eden asil aday hareketliliğine başlayabilecektir. Yedek adaylar ise hibesiz dahi olsa asil adaylardan feragat eden olmadığı sürece programdan faydalanamazlar.
Online başvuru kapandıktan sonra mücbir bir sebep olmadıkça tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.
Hareketliliğe seçilen öğrenciler yalnızca bir dönem için hibe alabileceklerdir.
Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir. Hibe, yurtdışında bulunduğunuz süre zarfındaki tüm masraflarınızı karşılamaya yetmeyebilir.
Ofisimiz hiçbir öğrenciye hibe alacağının garantisini vermemektedir.
- Başarılı olarak ilk yerleştirmede sıralamaya giren tüm başvuru sahipleri “Aday” statüsündedir.
- Öğrencilerin başvurularının akabinde yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumundan kabul alamamalarından üniversitemiz sorumlu tutulamaz.
DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ VE AĞIRLIKLI PUANLAR
Not: COVID-19 Pandemisi nedeniyle 2019-2020 ve 2020-2021 akademik yıllarında hareketlilik gerçekleştirememiş, hareketliliğini yarıda bırakmış ya da hareketliliğini olağanüstü koşullarda çevrimiçi olarak tamamlamış öğrencilere Ulusal Ajans’ın kararına göre -10 puan uygulanmayacaktır.
Değerlendirme Ölçütleri |
Ağırlıklı Puanlar |
Akademik başarı düzeyi |
% 50 |
Dil seviyesi |
% 50 |
Daha önce hareketlilikten yararlanma (Toplam 100 puan üzerinden) |
– 10 puan
|
Yabancı dil sınavına başvurduğu halde girmeyen öğrencilerden |
– 5 puan |
Engelli öğrencilere ( engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) |
+10 puan |
Şehit ve Gazi çocuklarına |
+15 puan |
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz her bir faaliyet için) |
-10 puan |
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma |
-10 puan |
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır.) |
-5 Puan
|
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.) |
+ 10 Puan
|
Hem öğrenim hem staj hareketliliğine başvuruda bulunma (Öğrencinin tercih ettiği faaliyetten düşülür.) |
-10 Puan
|
- Daha önce hareketlilikten faydalanmış bir öğrencinin hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, daha önce faydalandığı hareketlilik türünden “-10” puan, başvurduğu ikinci hareketlilik türünden ise “-20” puan azaltma uygulanır.
- Daha önce Erasmus Plus Programından faydalanmaya hak kazanmış olmalarına rağmen belirtilen tarihten sonra feragat eden öğrencilerin toplam başarı puanlarından her bir faaliyet için "10 puan" düşürülecektir.
- Yararlanıcı adayları, üniversite seçimlerini yaparken gitmeyi planladıkları üniversitedeki öğretim dillerinin neler olduğuna ve bunlar için talep edilen asgari yeterlilik seviyelerine son derece dikkat etmelidirler. Bu nedenle başvurudan önce gitmeyi planladığınız kurumun web sayfasını incelemeniz gerekmektedir.
- Öğrencilerin başvurularının akabinde yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumundan kabul alamamalarından yükseköğretim kurumu sorumlu tutulamaz.
- Lisansüstü seviyede başvuracak ve özellikle tez döneminde faaliyetten yararlanacak olan adayların, tercihlerini yapmadan önce ilgili anlaşmanın ait olduğu Enstitü / Bölüm / Anabilim Dalı koordinatörleriyle iletişime geçmeleri ve gitmeyi planladıkları üniversitede çalışma alanlarının bulunup bulunmadığını teyit etmeleri beklenmektedir. Benzer şekilde, gidilmesi planlanan üniversitenin Erasmus koordinatörleriyle de iletişime geçilerek ön bilgi alınabilir.
- Ofis, bütçe beklentilerine bağlı olarak, toplam kontenjan sayısından daha az sayıda öğrencinin yerleştirilmesini kararlaştırılabilir.
HİBELER
Hayat pahalılığına göre ülke türleri |
Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler |
Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (Euro) |
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri |
Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, |
500 |
3. Grup Program Ülkeleri |
Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya |
300 |
Ekonomik Açıdan İmkânları Kısıtlı Öğrencilere İlave Hibe
Öğrenim hareketliliği kapsamında seçilen ekonomik açıdan imkânları kısıtlı öğrencilere öğrenci öğrenim hareketliliği kapsamında belirtilen aylık hibe miktarlarına ek olarak aylık 100 Euro ilave hibe ödenir. Bu destekten yararlanmak için öğrencinin kendisine, anne-babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi kurumlardan) Erasmus başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz etmesi yeterlidir. İlave hibeye başvuracak öğrencilerin taleplerini, “asil öğrenci” statüsüne geçip hibe sözleşmesinin imzalanması aşamasına geldiklerinde Ofisimize bildirmeleri gerekmektedir. Hibe sözleşmesinin hazırlanması öncesinde, ilgili kanun kapsamında muhtaçlık aylığı alındığına dair belgenin ibraz edilmesi zorunludur.
İlanda yer alan konuların dışındaki sorularınızla alakalı olarak erasmus@nevsehir.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
- Erasmus+ Öğrenci Başvurularında Sisteme Yüklenmesi Gereken Yabancı Dil Belgesi Hakkında
- Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketlilikleri Başvuru Sonuçları
- Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı
- Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği İlanı
- "YouthFirst: Fostering Mental Health and Well-Being in Youth work" Training Course
- Erasmus+ Programları Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşım Konferansı
- Erasmus+ ve Freemover Programı Bölümler Bazında Gelen/Giden Öğrenci Sayıları
- ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
- Call for the 2025 CCU/CoE International Internship Program in Taiwan
- Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı Başvuru Duyurusu
- ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİ YABANCI DİL SINAV SONUÇLARI
- Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği İlanı
- MERKEZİ PROJELER TOPLANTI DAVETİ
- 2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı
- Pila (Polonya)'da Erasmus+ Stajı Fırsatı