...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

NEVÜ'de "Fulbright Burs Programları ve ABD'de Eğitim Olanakları" Toplantısı Düzenlendi
03/03/2021

NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından "Fulbright Burs Programları ve ABD'de Eğitim Olanakları" toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU, Fulbright Ankara Merkez Ofisi Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Mevlüde BAKIR, üniversitemiz akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Toplantının açılış konuşması yapan Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU, Fulbright Eğitim Komisyonu ile üniversitemiz arasındaki işbirliğinden duyulan memnuniyeti belirterek, şunları ifade etti:

"Koordinatörlük olarak üniversitemizde uluslararası işbirliklerinin geliştirilebilmesi için planlı ve koordineli çalışmalar sürdürmekteyiz. Bunun yanı sıra, öğrencilerimizin yabancı dil bilgisini artırarak gerek ülke içerisinde gerekse yurt dışında eğitim konularında daha başarılı olabilmelerini sağlamak amacındayız. Bu kapsamda öğrencilerimize ve personelimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz."

Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Fulbright Ankara Merkez Ofisi Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Mevlüde BAKIR, Fulbright bursları ve başvuru süreçleri hakkındaki detayları paylaştı. BAKIR, yaptığı sunumda Amerikan eğitim sistemi ve eğitimini orada sürdürmek isteyenlere yönelik bilgilere de yer verdi.

NEVÜ öğrencileri ve personelinin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.