...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları
31/05/2021

Değerli Öğrencilerimiz,

Faaliyetten faydalanmaya hak kazanan öğrencilerin, 04 Haziran 2021 Cuma günü saat 10:00 ve 14:00 olmak üzere iki oturumda düzenlenecek olan ve Pandemi süreci, hareketlilik faaliyetlerinin finansmanı, hareketlilik süreci gibi konularla ilgili detaylı bilgilerin paylaşılacağı toplantılardan uygun oldukları saatteki oturuma katılmaları önem arz etmektedir.

Programdan faydalanmaktan vazgeçen öğrencilerin, feragat dilekçelerini 07 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 17:00'a kadar erasmus@nevsehir.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Başvuru sonuçlarına ilişkin itirazların 04 Haziran Cuma günü saat 17:00'a kadar erasmus@nevsehir.edu.tr adresine bir dilekçe ile gönderilmesi gerekmektedir. 

Covid-19 Salgını sebebi ile hareketliliğe katılım mümkün olmayabilir. Öğrencilerimizin bu durumu dikkate alarak işlemlerine başlamaları ve devam etmeleri tavsiye edilmektedir. Pasaport ve vize işlemlerine başlanılması için biraz daha beklenilmesi ve mevcut şartlar içerisinde durumun tekrar değerlendirilerek işlemlerin başlatılması öğrencilerimizin faydasına olacaktır.

Başvuruda bulunan öğrenciler için Erasmus+ Uygulama El Kitabı Madde 4.2.2 gereğince aşağıdaki hükümler uygulanacaktır.

  • "Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama durumunda ilerleyen yıllardaki başvurularında 5 puan düşülecektir."
  • "Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme durumunda ilerleyen yıllardaki başvurularında 5 puan düşülecektir." 
  • "Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama durumunda ilerleyen yıllardaki başvurularında 10 puan düşülecektir."
Lütfen Dikkat! 
Erasmus+ Uygulama El Kitabı Madde 5: "Öğrencilerin başvurularının akabinde kabul alamamalarından yükseköğretim kurumu sorumlu tutulamaz."
Erasmus+ Programına seçilmiş ve kontenjanlara yerleştirilmiş olmanız, karşı kurum tarafından kesinlikle kabul edileceğiniz anlamına gelmemektedir. Seçilen adayların, seçildikleri üniversitelerin ilgili Erasmus+ ile ilgili internet sayfalarını incelemeleri ve başvuru yöntem ve tarihlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Karşı üniversitelere bildirimler (nomination) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yapılacaktır. Bunu takiben başvuru prosedürleri adayların kendileri tarafından takip edilecektir. Başvuru tarihlerinin kaçırılması durumunda hakkınızın yanacağını lütfen dikkate alınız.

 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Faaliyetinden Faydalanmaya Hak Kazanan Öğrenciler

 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Faaliyetinden Faydalanmaya Hak Kazanamayan Öğrenciler