...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Fulbright Akademik Araştırma Bursu
24/09/2021
  • Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından 2022-2023 akademik yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde ve araştırma merkezlerinde alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyen akademisyenlere araştırma bursu sağlanacaktır.
  • Fulbright Akademik Araştırma Bursu, ABD’deki burs süresince yaşam masrafları, profesyonel gelişim katkısı, sağlık sigortası (Accident and Sickness Program for Exchanges) ve hem bursiyerin kendisi hem de bakmakla yükümlü olduğu bir kişi (dependent) için gidiş-dönüş yol masrafını kapsamaktadır.
  • Fulbright Akademik Araştırma Bursuna seçilen kişiler, ABD’deki araştırma faaliyetlerine, 2022-2023 akademik yılı içerisinde başlarlar. Araştırmanın belirtilen akademik yıl içinde yapılması zorunludur ve en erken 1 Ağustos 2022, en geç 1 Şubat 2023′te bursun kullanılmaya başlanması gerekmektedir. Programa daha erken veya daha geç başlamak mümkün değildir.
  • Son Başvuru Tarihi: 1 Ekim 2022
Detaylar ve başvuru için https://fulbright.org.tr/burs/4/Fulbright-Akademik-Ara%C5%9Ft%C4%B1rma-Bursu web sayfası ziyaret edilebilir.