...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Turizm Fakültesinde Erasmus+ KA131 Öğrenci Hareketliliği Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı
30/03/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından önümüzdeki dönemde Erasmus+ Programından faydalanmayı planlayan öğrencilere yönelik olarak “Erasmus+ Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

NEVÜ Hacıbektaş kampüsünde yer alan Güzel Sanatlar Fakültesinde ve Damat İbrahim Paşa kampüsünde yer alan Turizm Fakültesinde düzenlenen toplantıya; Uluslararası İlişkiler Ofisi yetkililerinden Öğr. Gör. Şükrü Aydın, Öğr. Gör. Makbule Talip Fişekçioğlu, Öğr. Gör. Dr. Başak Coşkun ve Özlem Eriçok konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının ilk oturumunda Erasmus+ Programı genel tanıtımı, program ülkeleri, Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği faaliyetleri ile seçim ölçütleri ve maddi destek gibi hususlarda detaylı bilgiler paylaşıldı. Toplantının ikinci oturumunda Erasmus+ yeni dönem başvuru yöntemine ilişkin teknik detaylar aktarıldı. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı vasıtasıyla alınacak olan yeni dönem başvuruları için Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından gerekli ön hazırlıkların yapıldığı belirtildi ve 7-8 Nisan 2022 tarihlerinde Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenecek, İngilizce ve Almanca olarak düzenlenecek olan Yabancı Dil Seviye Belirleme sınavına ilişkin merak edilen sorular yanıtladı.

Toplantının son oturumunda ise Uluslararası İlişkiler Ofisi Farabi Değişim Programı Sorumlusu Özlem Eriçok, YÖK tarafından finanse edilen Farabi Değişim Programı hakkında bilgiler aktardı. Pandemi süreci nedeniyle bir süredir askıya alınan Farabi ve Mevlana Programlarının ilerleyen dönemde yeniden aktif hale gelebileceğini aktaran Eriçok, anlaşma yenileme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edildiğini belirtti.

Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Erasmus+ KA131 Öğrenci Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Sunumu için https://bit.ly/36vBKBF  adresini ziyaret edebilirsiniz.