Değerli öğrencilerimiz,
Lütfen aşağıdaki ilanı DİKKATLE inceleyiniz. İlanı inceledikten sonra başvurunuzu yapmak için portal.ua.gov.tr sayfasından Üniversitemizin ilanını seçerek e-devlet şifreniz aracılığıyla başvuru yapmanız gerekmektedir.
Başvuru sürecine dair aşamaları görmek için tıklayınız.
2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ
(2020 PROJE DÖNEMİ)
ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
BAŞVURULARI
Project 2020-1-TR01-KA103-081309
BAŞVURU TAKVİMİ
26 Nisan 2022 : Online başvuru için başlangıç tarihi
Başvuru Adresi : https://portal.ua.gov.tr/
10 Mayıs 2022 saat 16:00 : Online başvuru için son tarih
31 Mayıs 2022 : İlk yerleştirme sonuçlarının uio.nevsehir.edu.tr web
sayfasından ilanı
Sonuçlara itiraz süresi : Sonuçların ilanını takiben 7 gün içerisinde (dilekçe ile Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne şahsen başvuru yapılmalıdır.)
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Yabancı Diller Yüksekokul tarafından 7-8 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavına katılan ve bu sınavdan en az 60 puan alan öğrenciler başvuruda bulunabilir.
Lütfen Dikkat: Başvuruların ardından yapılan sıralamada “aday” olarak seçilen öğrencilerin tercih ettikleri üniversitelere seçildiklerine dair bilgilendirme Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yapılacaktır. Yeni yapılan düzenleme ile başvuruların Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan (portal.ua.gov.tr) alınması nedeniyle, karşı üniversitenin başvuru takvimi ile üniversitemizin başvuru takvimi arasında uyumsuzlukların ortaya çıkması, başvuru tarihlerinin sona ermiş olması, vize başvuru sürecinde gecikmelerin yaşanması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu ve benzeri sorunlar nedeniyle yaşanan olumsuzluklardan Uluslararası İlişkiler Ofisi sorumlu tutulamaz.
Tüm başvuru, seçim ve yerleştirme iş ve işlemleri Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılandırılan E-devlet Kariyer Kapısı Platformu https://portal.ua.gov.tr/ üzerinden ve çevrimiçi olarak yürütülecektir. Başvuru için gerekli olan belgelerin, Başvuru Portalının ilgili bölümüne yüklenmesi gerekmektedir.
ÖNEMLİ: E-devlet Kariyer Kapısı platformuna yüklenmesi gereken bilgi ve belgelerde eksiklik olması durumunda ilgili adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.
Başvuru esnasında 7-8 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavında aldığını Yabancı Dil Puanının (Baraj Puan: 60) belirtilmesi gerekmektedir. Başvuruların ardından yapılan kontroller neticesinde sınav puanını hatalı girdiği belirlenen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.
Çevrimiçi başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve başvuru belgelerinin çevrimiçi olarak yüklenebilmesi için belirlenen tarih aralığına titizlikle uyulması gerekmektedir.
E-devlet Kariyer Kapısı Platformu üzerinde yapılandırılan başvuru portalı, 26 Nisan 2022 tarihinde açılacak ve 10 Mayıs 2022 tarihinde saat 16:00’da kapanacaktır. Belirtilen tarih ve saatten sonra yeni başvuru alınamayacak, başvurularda değişiklik yapılamayacak ve eksik belgelerin sisteme yüklenmesi mümkün olmayacaktır.
https://portal.ua.gov.tr/ adresinde yer alan online başvuru formunu doldurunuz.
İlk başvuru aşamasında, akademik birimlere ya da Uluslararası İlişkiler Ofisine herhangi bir belge çıktısı teslimine gerek bulunmamaktadır.
Yabancı Diller Yüksekokul tarafından 7-8 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavından 60 puanı geçemeyen öğrenciler başvuruda bulunamaz.
Başvurular tamamlandıktan sonra değişiklik yapılamayacaktır.
Yalnızca anlaşmalı olduğumuz üniversitelere başvuruda bulunabilirsiniz. Öğrencilerimizin, başvurmayı düşündükleri üniversitelerin bilgilerini ve varsa özel koşullarını inceleyerek tercih yapması gerekmektedir. Anlaşması olmayan bölümler programdan faydalanamaz.
Başvuru yapmadan önce, başvuru koşullarını dikkatle inceleyiniz. Bu koşulları kabul ederek başvuruda bulunduğunuzu unutmayınız. Seçim sonrası süreçte ve uzlaşmazlık çıkabilecek durumlarda, mevzuat hükümleri ile birlikte bu başvuru ilanında yer alan koşullar dikkate alınacaktır.
Ofis, bütçe koşullarına bağlı olarak, ilan edilen kontenjan sayısından daha az sayıda/daha fazla sayıda öğrencinin yerleştirilmesini kararlaştırabilir.
KONTENJANLAR
Sosyal Bilimler Enstitüsü |
2 |
Turizm Araştırmaları Enstitüsü |
2 |
Eğitim Fakültesi |
3 |
Fen - Edebiyat Fakültesi |
3 |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi |
3 |
Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi |
3 |
Turizm Fakültesi |
3 |
Mühendislik Mimarlık Fakültesi |
3 |
Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm MYO |
2 |
Toplam |
24 |
Lütfen Dikkat!
Yukardaki tabloda kontenjanı bulunmayan Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu mevcut olabilir. Kontenjan verilmemesinin sebebi; 7-8 Nisan 2022 tarihlerinde düzenlenen İngilizce Yeterlilik Sınavına katılan öğrencisinin bulunmaması ya da baraj puan olan 60’ı geçen öğrencisinin bulunmamasıdır.
Yukarıdaki tabloda belirtilen toplam kontenjan tahmini olarak hesaplanmıştır. Uluslararası İlişkiler Ofisi, asil aday olarak seçilen hiç kimseye hibe verileceğini garanti etmez. Uluslararası İlişkiler Ofisi başvuruların tamamlanmasının ardından yapacağı değerlendirme neticesinde daha az/daha fazla sayıda öğrencinin faaliyete hibeli olarak katılmalarına karar verebilir.
BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?
- Yabancı Diller Yüksekokul tarafından 7-8 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavına katılmayan ya da sınav puanı 60’ın altında kalan öğrenciler başvuruda bulunamaz.
- Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) , (21.11.2017 tarih ve 34249659-E.78918 numaralı yazı ile) 2017-2018 bahar döneminden itibaren Türkiye Burslusu öğrencilerin uluslararası değişim programlarına katılmalarını uygun değerlendirmeyeceğini belirtmiştir. Bu nedenle YTB burslusu olarak gelen öğrenciler ders dönemi için Erasmus programına başvuramazlar. (Lisansüstü programlardaki öğrenciler, YTB’den yazılı onay alarak, tez dönemi için faaliyete katılabilirler.)
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi olmak ve mezun durumunda olmamak,
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde kayıtlı öğrenci olmak,
- Lisans ve ön lisans öğrencileri için en az 2.20 not ortalamasına, Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2.50 not ortalamasına sahip olmak. (Sözü edilen minimum ortalamalar elde ediliyorsa, alttan dersin bulunması öğrencinin Erasmus'a başvurması için engel değildir.)
- Mezuniyet aşamasındaki son sınıf öğrencileri, Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine başvuramazlar.
- Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) , (21.11.2017 tarih ve 34249659-E.78918 numaralı yazı ile) 2017-2018 bahar döneminden itibaren Türkiye Burslusu öğrencilerin uluslararası değişim programlarına katılmalarını uygun değerlendirmeyeceğini belirttiğinden, YTB burslusu olarak gelen öğrenciler ders dönemi için Erasmus programına başvuramazlar. (Lisansüstü programlardaki öğrenciler, YTB’den yazılı onay alarak, tez dönemi için faaliyete katılabilirler).
- Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetten yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmeyecek olması.
- Yeterli sayıda AKTS (ECTS) kredi yükü olması – Bir yarıyıl için 30 AKTS –
- Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylara yurtdışındaki harcamalarına destek olacak şekilde hibe tahsis edilecektir.
- Öğrenciler istedikleri takdirde hibe almaksızın Erasmus değişim öğrencisi olabilirler. Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli Erasmus öğrencileriyle aynı süreçten geçer. Hibesiz Erasmus öğrencisi “Asil Aday Öğrenci” olarak bir kuruma yerleştirilmiş olup bütçenin yetersiz olması halinde hibelendirilemeyeceği Ofis tarafından ilan edilen öğrencidir. Hibe hesaplamasına bütçe yetersizliği dolayısıyla dâhil edilemeyen öğrenci hibesiz olarak faaliyete katılabilme hakkına sahiptir. GNO ve dil sınavı sonucu ile kriterleri sağlayamayan ya da kurum yerleştirmesi “Yedek” olarak yapılan öğrenciler hibesiz dahi olsa programa doğrudan katılma hakkı elde etmezler.
DEĞERLENDİRME SÜRECİ
- Değerlendirme süreci birkaç aşamalı olarak aşağıdaki gibi gerçekleştirilecektir:
1. aşama: Değerlendirme yapılırken bölüm çeşitliliği sağlanması için ilgili birimdeki (fakülte/enstitü/yüksekokul) en yüksek puanlı öğrenci ilk sıraya yerleştirilecek; sonrasında ise o birimdeki en yüksek ikinci puanı alan ancak farklı bir bölümde okuyan öğrenci ikinci sıraya yerleştirilecektir. Bu işlem birime ayrılan tüm kontenjanlara uygulanacak ve o birim ile ilgili yerleştirme işlemi tamamlanacaktır. Farklı bölümden aday olmaması durumunda ise; daha önce yerleştirme yapılmış olan bölümler de dahil olmak üzere puan yüksekliği gözetilerek yerleştirme yapılacaktır.
2. aşama: Boş kontenjanlar var ise, bu sayı başvuru yapılmış olan diğer birimlere eşit olarak aktarılacaktır ve 1. aşamada olduğu gibi bölüm farklılığı gözetilerek bu kontenjanlara yerleştirme yapılacaktır. Farklı bölümden aday olmaması durumunda daha önce yerleştirme yapılmış bir bölümden puan yüksekliği gözetilerek öğrenciler bu kontenjanlara yerleştirilecektir.
3. aşama: Boş kontenjanların birimlere eşit aktarımından sonra boş kontenjan kalması durumunda veya boş kontenjanlar birimlere eşit olarak dağıtılamamışsa; daha önceki aşamada yerleştirilememiş en yüksek puanlı öğrenci ve birime öncelik verilerek daha düşük puanlı öğrenci ve birime doğru bir yerleştirme yapılacaktır. 3. aşamadaki yerleştirmelerde bölüm farklılığı gözetilmeyecektir.
- Yedek adaylar bölüm farklılığı gözetilmeden her birimde yüksek puanlı adaydan düşük puanlı adaya doğru sıralanacaktır.
- Aynı bölümden iki öğrencinin aynı düzeyde başarı göstermesi ve bölümün kurumlararası Erasmus anlaşmalar bakımından kontenjan kısıtı olması halinde öncelik, sınıfı büyük olan öğrenciye tanınır. Aynı sınıfta olmaları halinde ise yaşı küçük olana öncelik verilir.
- Puan sıralaması sonrasında yerleştirmeler, yüksek puan alan öğrencilerin yerleşmek istedikleri kurum tercih sıralamaları gözetilerek yapılır.
Programdan Hibesiz Faydalanma
Ulusal Ajans’ın üniversitemize önümüzdeki yıl tahsis edeceği hibe asil ve yedek adaylar belirlenirken belli olmadığı için, üniversitemize hibe tahsis edildiğinde asil adaylara hibe verilememe ihtimali bulunmaktadır. Hibe verilemeyecek adaylar birim farklılığı gözetilerek ve en düşük puanlı asil adaydan başlayarak belirlenecektir. Hibesiz olarak programdan faydalanmayı kabul eden asil aday hareketliliğine başlayabilecektir. Yedek adaylar ise hibesiz dahi olsa asil adaylardan feragat eden olmadığı sürece programdan faydalanamazlar.
Başvurunuzu yaparken faaliyetten faydalanmak istediğiniz dönem ya da dönemleri dikkatle belirleyiniz. Bir akademik yıl programdan faydalanmak isteyen öğrenciler tercihlerinde Güz ve Bahar dönemini işaretlemelidirler. Ancak bu öğrenciler kendilerine yalnızca Güz Döneminde hibe verileceğini, bahar dönemini ise kendi maddi imkânları ile tamamlamaları gerektiğini unutmamalıdır.
Seçildiğiniz takdirde; güz döneminde programdan faydalanmak üzere başvuruda bulunduysanız, dönem arasında bahar dönemi için faaliyet uzatma talebi yapılamayacağını göz önünde bulundurunuz.
Online başvuru kapandıktan sonra mücbir bir sebep olmadıkça tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.
Hareketliliğe seçilen öğrenciler yalnızca bir dönem için hibe alabileceklerdir.
Öğrenci seçiminin ardından dönem uzatma talepleri dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle programdan faydalanmak istediğiniz süreyi dikkatle belirleyiniz.
Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir. Hibe, yurtdışında bulunduğunuz süre zarfındaki tüm masraflarınızı karşılamaya yetmeyebilir.
- Başarılı olarak ilk yerleştirmede sıralamaya giren tüm başvuru sahipleri “Aday” statüsündedir.
- Kontenjan bilgisi henüz netleşmemiştir. Kontenjanlar başvuruların tamamlanmasının ardından belli olabilecektir.
- Öğrencilerin başvurularının akabinde yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumundan kabul alamamalarından üniversitemiz sorumlu tutulamaz.
Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar:
Akademik başarı düzeyi : % 50 |
Dil seviyesi : : % 50 |
Daha önce hareketlilikten yararlanma : – 10 puan (Toplam 100 puan üzerinden) |
Yabancı dil sınavına başvurduğu halde girmeyen öğrencilerden : – 5 puan |
Engelli öğrencilere ( engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) : +10 puan |
Şehit ve Gazi çocuklarına : +15 puan |
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz her bir faaliyet için) : -10 puan |
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma : -10 puan |
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle : -5 Puan ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır.) |
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında :+ 10Puan Haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.) |
Hem öğrenim hem staj hareketliliğine başvuruda bulunma :-10 Puan (Öğrencinin tercih ettiği faaliyetten düşülür.) |
Daha önce hareketlilikten faydalanmış bir öğrencinin hem öğrenim hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, daha önce faydalandığı hareketlilik türünden
“-10” puan, başvurduğu ikinci hareketlilik türünden ise “-20” puan azaltma uygulanır.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) , (21.11.2017 tarih ve 34249659-E.78918 numaralı yazı ile) 2017-2018 bahar döneminden itibaren Türkiye Burslusu öğrencilerin uluslararası değişim programlarına katılmalarını uygun değerlendirmeyeceğini belirttiğinden, YTB burslusu olarak gelen öğrenciler ders dönemi için Erasmus programına başvuramazlar. (Lisansüstü programlardaki öğrenciler, YTB’den yazılı onay alarak, tez dönemi için faaliyete katılabilirler)
- Daha önce Erasmus Plus Programından faydalanmaya hak kazanmış olmalarına rağmen belirtilen tarihten sonra feragat eden öğrencilerin toplam başarı puanlarından her bir faaliyet için "10 puan" düşürülecektir.
İlanda yer alan konuların dışındaki sorularınızla alakalı olarak erasmus@nevsehir.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
- Yararlanıcı adayları, üniversite seçimlerini yaparken gitmeyi planladıkları üniversitedeki öğretim dillerinin neler olduğuna ve bunlar için talep edilen asgari yeterlilik seviyelerine son derece dikkat etmelidirler. Bu nedenle başvurudan önce gitmeyi planladığınız kurumun web sayfasını incelemeniz gerekmektedir.
- Öğrencilerin başvurularının akabinde yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumundan kabul alamamalarından yükseköğretim kurumu sorumlu tutulamaz.
- Lisansüstü seviyede başvuracak ve özellikle tez döneminde faaliyetten yararlanacak olan adayların, tercihlerini yapmadan önce ilgili anlaşmanın ait olduğu Enstitü / Bölüm / Anabilim Dalı koordinatörleriyle iletişime geçmeleri ve gitmeyi planladıkları üniversitede çalışma alanlarının bulunup bulunmadığını teyit etmeleri beklenmektedir. Benzer şekilde, gidilmesi planlanan üniversitenin Erasmus koordinatörleriyle de iletişime geçilerek ön bilgi alınabilir.
- Seçildiği halde Erasmus hareketliliğine katılmaktan vazgeçen öğrenciler için feragat bildirim süresi dahilinde feragat bildiriminde bulunulmaması halinde, öğrencinin daha sonraki herhangi bir Erasmus hareketliliği başvurusunda 10 puan düşülecektir.
- Daha önce gerçekleştirilen yabancı dil sınavına kayıt olunduğu halde katılım sağlanmamışsa, öğrencinin daha sonraki herhangi bir Erasmus hareketliliği başvurusunda toplam puanından 5 puan düşülecektir.
- Ofis, bütçe beklentilerine bağlı olarak, toplam kontenjan sayısından daha az sayıda öğrencinin yerleştirilmesi kararlaştırılabilir.
HİBELER
Hayat pahalılığına göre ülke türleri |
Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler |
Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (Euro) |
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri |
Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, |
500 |
3. Grup Program Ülkeleri |
Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya |
300 |
İlanda yer alan konuların dışındaki sorularınızı erasmus@nevsehir.edu.tr adresine e-posta ile gönderebilir ya da aşağıda belirtilen gün ve saatlerde Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne uğrayabilirsiniz
- Erasmus+ Öğrenci Başvurularında Sisteme Yüklenmesi Gereken Yabancı Dil Belgesi Hakkında
- Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketlilikleri Başvuru Sonuçları
- Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı
- Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği İlanı
- "YouthFirst: Fostering Mental Health and Well-Being in Youth work" Training Course
- Erasmus+ Programları Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşım Konferansı
- Erasmus+ ve Freemover Programı Bölümler Bazında Gelen/Giden Öğrenci Sayıları
- ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
- Call for the 2025 CCU/CoE International Internship Program in Taiwan
- Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı Başvuru Duyurusu
- ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİ YABANCI DİL SINAV SONUÇLARI
- Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği İlanı
- MERKEZİ PROJELER TOPLANTI DAVETİ
- 2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı
- Pila (Polonya)'da Erasmus+ Stajı Fırsatı