...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Yaratıcı Avrupa Programı 2023 Yılında Ülkemizden Başvuru Alacaktır !
03/08/2022

Kültürel ve yaratıcı sektörleri destekleyen Avrupa Birliği  Yaratıcı Avrupa Programı,  2021-2027 yılları arasında 2,44 milyar avroluk bir bütçeye sahiptir. 2014-2020 dönemine kıyasla %50’lik bir bütçe artışıyla, kültürel çeşitliliği pekiştiren, kültürel ve yaratıcı sektörlerin ihtiyaçlarına ve zorluklarına cevap veren eylemlere yatırım yapmaktadır.

Programın getirdiği yenilikler bu sektörlerin iyileşmesine katkıda bulunarak Avrupa’nın daha dijital, daha yeşil, daha dayanıklı ve daha kapsayıcı olma çabalarını pekiştirecektir.

Ülkemizin Programa Katılımı

Programa 2023-2027 dönemi için resmi katılım sürecinin tamamlanmasını teminen Avrupa Komisyonu ile müzakereler devam etmektedir. Programa 2023 yılı itibariyle katılım sağlanması beklenmektedir.

Program ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koordine edilmektedir.

Yaratıcı Avrupa Programının Amaçları Nelerdir?

→ Avrupa kültürel ve dilsel çeşitliliğini ve mirasını korumak, geliştirmek ve teşvik etmek,

→ Başta görsel-işitsel sektör olmak üzere, kültürel ve yaratıcı sektörlerin rekabet gücünü ve ekonomik potansiyelini artırmak,

→ Avrupa düzeyinde sanatsal ve kültürel işbirliğini geliştirmek, Avrupa eserlerinin yaratılmasını desteklemek, Avrupa’nın kültürel ve yaratıcı sektörlerinin ekonomik, sosyal ve dış boyutunu güçlendirmek, yenilik ve hareketlilikten yana olmak,

→ İnovasyon, sürdürülebilirlik ve rekabet gücü konusunda işbirliğini teşvik etmek,

→ Sektörler arası yenilikçi ve işbirlikçi eylemlerin yanı sıra çeşitli, bağımsız ve çoğulcu medya ortamı/medya okuryazarlığını teşvik etmek, böylece sanatsal anlatım, kültürlerarası diyalog ve sosyal kapsayıcılığı geliştirmektir.

Daha fazlasını bilmek ister misiniz?

Yaratıcı Avrupa Programı 2021-2027 Dönemi Tüzüğü

Programın sunduğu tüm fırsatları keşfetmek için Yaratıcı Avrupa web sitesini ve finanse edilen projeler hakkında daha fazla bilgi almak için sonuç platformunu ziyaret edebilirsiniz.

Katılımcı ülkelerdeki program hakkında bilgi sağlayan ve diğer ülkelerdeki kuruluşlarla işbirliğini kolaylaştıran ve başvuru sahiplerinin projelerini geliştirmelerine yardımcı olan katılımcı ülkelerde Yaratıcı Avrupa Masaları’nı ziyaret edebilirsiniz.

Yaratıcı Avrupa Programı 2022 Yılı Çalışma Programı

Yaratıcı Avrupa Programı programa katılım müzakereleri devam etmektedir. Ancak 2023 yılında sözleşmesi imzalanan çağrılara katılım sağlanabilecektir.

Saygılarımızla
Uluslararası İlişkiler Ofisi
iro@nevsehir.edu.tr
uio@nevsehir.edu.tr