...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sonuçları
04/11/2022

Üniversitemizin Project 2021-TR01-KA131-HED-000003759 ve Project 2022-1-TR01-KA131-HED-000060345 kodlu Erasmus+ proje bütçeleriyle, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi ve 2023-2024 Akademik Yılı Güz dönemi gönderilmek üzere 14 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan ilanımızın, 6-7 Ekim 2022 tarihlerinde yapılan yabancı dil sınavları sonucunda 20 Ekim 2022 - 30 Ekim 2022 tarihlerinde Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuruları alınmıştır. Bu projeler kapsamda Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği sonuçlarına aşağıdaki linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmaya hak kazanan öğrencilerimize yönelik olarak ilerleyen günlerde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Hak kazanan öğrencilerimizden bu konuda maillerini (spam klasörü de dahil olmak üzere) günlük kontrol etmelerini ve yapılacak toplantılara katılımları konusunda hassasiyet göstermelerini rica ederiz.

Lütfen Dikkat! 

Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli Erasmus öğrencileriyle aynı süreçten geçer. Hibesiz Erasmus öğrencisi “Asil Aday Öğrenci” olarak bir kuruma yerleştirilmiş olup bütçenin yetersiz olması halinde hibelendirilemeyeceği Ofis tarafından ilan edilen öğrencidir. Hibe hesaplamasına bütçe yetersizliği dolayısıyla dâhil edilemeyen öğrenci hibesiz olarak faaliyete katılabilme hakkına sahiptir. GNO ve dil sınavı sonucu ile kriterleri sağlayamayan ya da kurum yerleştirmesi “Yedek” olarak yapılan öğrenciler hibesiz dahi olsa programa doğrudan katılma hakkı elde etmezler.

Yedek aday listesinde bulunan öğrenciler; asil aday olarak seçilen öğrencilere tanınacak olan süre içerisinde feragat eden öğrenci olduğu takdirde programdan faydalanabilecektir. Söz konusu feragat süresinin ardından feragat eden öğrenci olduğu takdirde yedek öğrencinin programdan faydalanması mümkün olmayacaktır. Yedek listede bulunan ve faaliyetten faydalanmaya hak kazanan öğrencilerle telefonla iletişime geçilecektir. 

Feragat Etmek İsteyen Öğrencilerin Dikkatine! Asil Aday olarak belirlenen ancak programdan faydalanmaktan vazgeçen öğrencilerin 11 Kasım 2022 saat 16:00'a kadar feragat dilekçelerini şahsen Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.  Erasmus Plus Programından faydalanmaya hak kazanmış olmalarına rağmen belirtilen tarihten sonra feragat eden öğrencilerin önümüzdeki yıllarda yapacakları başvurularda toplam başarı puanlarından her bir faaliyet için "10 puan" düşürülecektir.

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği sonuçları için tıklayınız.

"Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai karar verme aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Karar, tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir."