...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

YTB BURSLUSU ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!
05/01/2024

18/12/2023 tarihinde yayınlanan ve başvuruları 08.01.2024 tarihinde başlayacak olan Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri ilanında (4. Sayfa) YTB burslusu öğrencilerin başvurma haklarıyla ilgili aşağıdaki ifade yer almıştır:

“Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), (21.11.2017 tarih ve 34249659- E.78918 numaralı yazı ile) 2017-2018 bahar döneminden itibaren Türkiye Burslusu öğrencilerin uluslararası değişim programlarına katılmalarını uygun değerlendirmeyeceğini belirttiğinden, YTB burslusu olarak gelen öğrenciler ders dönemi için Erasmus programına başvuramazlar. (Lisansüstü programlardaki öğrenciler, YTB’den yazılı onay alarak, tez dönemi için faaliyete katılabilirler).”

Ancak yasal düzenlemelerde net bir ifade ve üniversiteler arasında uygulama birliği bulunmadığı görülmüştür. Bu çerçevede Ofisimiz Türkiye Ulusal Ajansından görüş talep etmiştir. Ulusal Ajans yetkilileri: Çifte fonlamayı engellemek amacıyla çeşitli düzenlemeler olduğunu ancak öğrencilerin mevcut burslu oldukları kurumdan izin aldığı takdirde hareketliliğe başvurabileceğini belirtmişlerdir.

Bu sebeple belirtilen ilandaki “BAŞVURAMAZLAR” ifadesi “YTB’den izin aldıkları takdirde BAŞVURABİLİRLER” şeklinde değiştirilmiştir. Hareketliliğe hak kazanmanız durumunda sizden izin konusunda belge istenecektir.

Sonuç olarak YTB burslusu öğrencilerimizin izin aldıkları takdirde başvurmasında SAKINCA YOKTUR.