...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Uluslararası İlişkiler Ofisi Birim Kalite Komisyonu Çalışmaları Devam Ediyor
15/02/2024

Uluslararası İlişkiler Ofisi Birim Kalite Komisyonu, kuruluşunun ardından üniversitemizin Uluslararasılaşma stratejine katkı sağlamak üzere yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

14 Aralık 2023 tarihinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan AKIN başkanlığında ve üniversitemiz Kalite Komisyonu ile; Uluslararası İlişkiler Ofisinin kalite çalışmalarına ivme kazandırılması ve Erasmus+ Değişim Programı kapsamında üniversitemize Avrupa’dan gelen öğrenci sayısının arttırılması için gerekli önlemleri almak üzere bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda, Uluslararası İlişkiler Ofisi kalite çalışmaları ve kalite politikası gereğince değişim programı anlaşmalarının güçlendirilmesi ve Erasmus+ programı kapsamında gelen öğrenci sayısında artış sağlanabilmesi için yapılması gereken çalışmalar üzerinde durulmuştur. Bu bağlamda yurtdışından üniversitemize gelen Erasmus Değişim Programı öğrencilerinin İngilizce olarak alabilecekleri dersleri içeren bir ders kataloğu oluşturulması planlanmıştır. 

Uluslararası İlişkiler Ofisi, İngilizce olarak açılabilecek dersleri belirlemek üzere tüm akademik birimlerden ders listesi talep etmiştir. Ders listelerinin Ofis'e iletilmesinin ardından İngilizce ders kataloğu oluşturulmasına yönelik çalışmalar devam edecektir.