...

Uluslararası İlişkiler Ofisi

Learning Agreement Nasıl Doldurulur?
28/08/2024

LEARNING AGREEMENT (LA) NASIL DOLDURULUR?

Karşı üniversiteye başvuru esnasında gönderilmesi gereken ve derslerinizin döndükten sonra denkliğinin yapılabilmesi için EN ÖNEMLİ belge olan Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) aşağıdaki hususlar dikkate alınarak bilgisayarda hazırlanır. Karşı kurum talep ettiği takdirde Online Learning Agreement doldurmanız gerekmektedir.

  1. Learning Agreement Erasmus+ Programının en önemli evraklarından birisidir. Yurtdışına gitmeden önce hazırlanır. LA formunu karşı üniversiteye tam ve zamanında göndermeyen öğrenciye kabul belgesi verilmez. Karşı üniversiteden kabul belgesi almayan öğrenci vizeye BAŞVURAMAZ.
  2. LA’nın ilk sayfasında “Before the Mobility” başlığı bulunur ve ilk tablo öğrenci bilgilerini içerir. Bazı kutucukların içinde ilgili kutucuğa yazılması gereken bilgiye ulaşabileceğiniz bağlantılar bulunur.
  3. İkinci sırada yer alan Tablo A’da öğrencinin yurt dışında alacağı derslerin bilgisi yer alır. Bu alan dikkatlice doldurulmalı, özellikle derslerin AKTS kredilerine ve AKTS’lerin toplamına dikkat edilmelidir.
    1. Üçüncü sırada yer alan Tablo B, öğrencinin yurtdışında aldığı derslere karşılık olarak NEVÜ’de almış sayılacağı derslerin yazılacağı tablodur. Bu tabloda NEVÜ’de sayılacak derslerin kodları, isimleri, AKTS kredileri ve tablo altındaki AKTS kredi toplamı çok dikkatli ve özenli hazırlanmalıdır.
    2. DİKKAT: Bir öğrencinin Erasmus+ programına katılabilmesi için Tablo B’de en az 30 AKTS’lik ders alması gerekmektedir. Tablo A’daki derslerin kredi toplamı da 30 AKTS (+- 5 AKTS) olmalıdır. Aksi takdirde öğrencinin mezuniyet şablonunda eksik kredi görülebilir ve bu nedenle okulu uzayabilir.
    3. Alınacak derslerin kredilerinin birebir uyuşması gerekmez. Esas olan kredi toplamlarında uyuşmazlık olmamasıdır!
      1. Öğrenci nominasyon (aday gösterme) sonrası kendisine gelen e-postada, gerekse gideceği üniversitenin web sitesinde yer alan dersler listesinden bölümü ile ilgili dersleri seçer. (Eğer öğrenci karşı üniversitede açılacak ders listesine ulaşamamışsa, karşı üniversiteye nazik bir e-posta atarak ders listesi talep edebilir.) Ders listesini hazırlayan öğrenci bölüm koordinatörünün danışmanlığında LA formunu hazırlar. (Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri Bölüm Koordinatörünün yanı sıra tez danışmanının da onayını alır. Bu öğrenciler web sayfamızdaki ilgili LA formunu kullanmalıdır)
      2. Dersler eşlenirken başlarına birer numara konularak hangi dersin hangi ders ile eşleştirildiği gösterilir. Bazı durumlarda bir ders birden fazla ders ile eşleştirilebilir. Bu durumda birden fazla ders için aynı numara kullanılabilir.
      3. Öğrenci ilk sayfanın altında kendisi için ayrılan imza kısmına imzasını atar ve bölüm koordinatörüne imzalaması için sunar.
      4. Öğrencinin kendisi ve bölüm koordinatörü tarafından imzalanmış LA formu, diğer başvuru evrakları ile birlikte karşı üniversiteye gönderilmesi için Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim edilir.
        1. Bu süreçleri takip etmekte öğrencinin kendisi sorumludur.